Ήγγικεν η ώρα

Στο κατά Λουκά ευαγγέλιο, κεφάλαιο 3, παράγραφος 11, έχει μία προτροπή την οποία την ακούσαμε και ξανακούσαμε σαν παιδάκια, αλλά στην οποία κωφεύουμε σαν μεγάλοι.

10 Καὶ ἐπηρώτων αὐτὸν οἱ ὄχλοι λέγοντες· Τί οὖν ποιήσωμεν; 11 ἀποκριθεὶς δὲ λέγει αὐτοῖς· Ὁ ἔχων δύο χιτῶνας μεταδότω τῷ μὴ ἔχοντι, καὶ ὁ ἔχων βρώματα ὁμοίως ποιείτω.

Κάποιοι από εμάς δεν είναι καλοί χριστιανοί και θα έπρεπε να μετανοήσουν. Κάποιοι είναι αδύναμοι χριστιανοί και δεν μπορούν να ακολουθήσουν με ευκολία τα λόγια του Ιησού. Κάποιοι – εγώ εν προκειμένω – είναι άθεοι και ότι καλό και να κάνουν, στην Κόλαση θα καταλήξουν. Όπως και να έχει το πράγμα, οι χριστιανοί προσβλέπουν στην Εκκλησία τους και τους λειτουργούς της ώστε να πάρουν την δύναμη και τη φώτιση να κάνουν το σωστό και οι ιερείς υπάρχουν γιά να δίνουν το καλό παράδειγμα, αλλά και να αποτελούν την επιβεβαίωση πως τα λόγια και οι ζωές των πατέρων της Εκκλησίας και του Ιησού είναι ο σωστός οδηγός γιά μιά ζωή ενάρετη και τίμια, με προοπτική την απολαβή του Παραδείσου.

Επειδή στην ταλαίπωρη χώρα μας τα πράγματα έφτασαν στο μη περαιτέρω και επειδή ο Γόρδιος δεσμός λύθηκε με το σπαθί και όχι με συμβούλια και επειδή είναι μία πραγματική ευκαιρία τα λόγια να γίνουν έργα και να πιστέψουν και οι άπιστοι,  καιρός είναι λοιπόν τα παραπάνω λόγια του απόστολου Λουκά που είχε ιδία γνώση του σωτήρα Ιησού, να υποστηριχτούν από έργα.

Ώρα να φορολογηθεί η Εκκλησία, γιά να κάνει πράξη αυτά που διδάσκει, να βοηθήσει τους μη έχοντες με τον ένα χιτώνα που της περισσεύει και να ακολουθήσει στα βήματα του Ιησού που ήταν φτωχός αλλά γεμάτος συμπόνια. Επειδή είμαι σίγουρος δε πως πολλοί ιερείς θέλουν κάτι τέτοιο διακαώς, αλλά κάποιοι άλλοι, κακοί ιερείς, που κατέχουν τις αρχηγικές θέσεις της Εκκλησίας, τους εμποδίζουν να κάνουν αυτό που ξέρουν πως είναι σωστό, ας βοηθήσουμε και εμείς δίνοντας τους μιά σκουντιά πρός την σωστή κατεύθυνση. Ας υπογράψουμε όλοι στο παρακάτω link :

http://www.petitiononline.com/taxchu/petition.html

και ας μην μείνουμε μόνο σε αυτό. Ας το συζητήσουμε, ξανά και ξανά, με φίλους και γνωστούς. Ας υπογράψουμε αιτήσεις όπου τις βρίσκουμε. Ας βγούμε στο δρόμο να απαιτήσουμε να γίνει το σωστό και χριστιανικό. Ας οργανώσουμε την πορεία γιά κάτι τέτοιο.

Εγώ θα πάω στην Κόλαση που κέρδισα με το σπαθί μου. Τουλάχιστον όλοι οι υπόλοιποι να κερδίσετε τον Παράδεισο…

(η ιδέα, από εδώ)

Advertisements

4 Σχόλια to “Ήγγικεν η ώρα”

 1. Παπαδόπουλος Παναγιώτης(Κάϊν) Says:

  ….όποιος έχει δύο χιτώνες ή καί περισσότερους νά κρατήσει τόν ένα νά φυλάγεται από τό κρύο αλλά οφείλει τούς υπόλοιπους νά τούς μοιράσει σέ όλες τίς ψυχές καί τά αδέρφια πού έχουν παγώσει μή έχοντας ούτε έναν….
  ούτε έναν νά φυλαχθούν τά παιδιά τής θύελλας από τούς άγριους καιρούς
  πού περνάνε όλο καί πιό συχνά από τά ανήσυχα μέρη μας….

  Ποτέ δέν τό περίμενα πώς θά φθάναμε έως εδώ.Δέν είναι η κρίση στά ευρώπουλα καί στήν τσέπη «χριστιανοί» ,στήν καρδιά είναι πού σταμάτησε νά χτυπά στόν παλμό τής ανθρωπιάς.Πέφτεις κάτω καί κανένα χέρι αλληλεγγύης δέν σταματά νά σέ σηκώσει από κάτω,σάν οδηγός πού εγκαταλείπει τό θύμα του στήν άσφαλτο καί εξαφανίζεται,έτσι εξαφανισθήκαμε καί εμείς από τό μέσα μας….

  Εμαθα πώς μέσω τών άλλων καί μέ τούς άλλους μόνο μπορείς νά υπάρξεις καί αυτόν τόν άφραγκο θεό πού δέν έχει εκκλησία καί ενορία δέν θά τό μετανιώσω ποτέ, όσο τά μάτια μου θάναι ανοιχτά,πού δέν τόν άφησα ποτέ μόνον του!

  καί φυσικά έχω υπογράψει…..
  θέλει καί ρώτημα?

  Παπαδόπουλος Παναγιώτης(Κάϊν)
  μεμονωμένο άτομο από τό ελευθεριακό κίνημα
  erozer2000@yahoo.gr

 2. Παναγιώτη, θυμάσαι τον Καζαντζάκη; Ο δικός μας Χριστός είναι ξυπόλητος, γυρνάει τον κόσμο με πληγιασμένα πόδια, χτυπά τις πόρτες και ζητιανεύει ψωμί. Δίπλα μας είναι και δεν τον βλέπουμε, γιατί δεν μας συμφέρει να τον δούμε.
  Εμείς θα προσπαθούμε πάντα να χτίσουμε τον κόσμο με το αίμα μας – άσε τους άλλους να προσπαθούν να τον γκρεμίσουν με το σάλιο τους.

 3. αργυροπουλος κωστας Says:

  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: