Παπαδόπουλος Παναγιώτης (Κάϊν) : Κι όμως τά μάτια μου είναι ανοιχτά καί φωνάζουν (αλληλεγγύη στήν δημοσιογράφο Αγγελική Χατζηδημητρίου από τήν Χίο)

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ   ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ.

ΣΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ ΚΑΙ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ.

Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΜΟΝΗ ΤΗΣ.

4,5 χρόνια μετά, η δημοσιογράφος Αγγελική Χατζηδημητρίου αντέχει, συνεχίζει και επιμένει παρά τις τραγικές αλλαγές και ανατροπές που προκάλεσε ξαφνικά στην ζωή της και στην οικογένεια της ο παραλογισμός και η βία ενός ιδιωτικού φύλακα στο εργοστάσιο της ΔΕΗ αλλά και η ανευθυνότητα, η ολιγωρία και αμέλεια των γιατρών του «Σκυλίτσειου» νοσοκομείου της Χίου που η «επιστημονική διάγνωση» πως πρόκειται για ένα «ψυχολογικό σοκ» από το επεισόδιο, κατέληξε να είναι μετά από καθυστέρηση 15 ωρών, ένα βαρύ ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ήταν 8-4-06 όταν το ξεκίνημα ενός ρεπορτάζ για βραχυκύκλωμα και φωτιά της ΔΕΗ στην θέση Κοντάρι της Χίου εξελίχθηκε σε φωτιά στο ίδιο σώμα της Αγγελικής που για 4,5 χρόνια τώρα την έχει φυλακίσει στη σιωπή και στην τετραπληγία.

Είναι 4,5 χρόνια τώρα που η Αγγελική δείχνει με τον αγώνα της, πως τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στον άνθρωπο που δεν παραιτείται για ζωή, δικαιοσύνη, και αξιοπρέπεια, είναι η Αγγελική μια δυνατή απόδειξη ενάντια στην παθητικότητα και στην αδράνεια, αλλά και αρκετές περιπτώσεις σαν και εκείνη που παρά την αναπηρία τους αρνούνται να καθηλωθούν στο τείχος της απογοήτευσης, της απομόνωσης και του περιθωρίου που σηκώνει γύρω τους  ένα απάνθρωπο, εξουσιαστικό και ανταγωνιστικό σύστημα.

Η δίκη που ξεκίνησε, επιτέλους, αυτή την φορά στην Χίο. Μετά από αρκετές αναβολές στο παρελθόν, δεν μπορεί παρά να έχει ως την μόνη φυσική κατάληξη και απόφαση την δικαίωση της Αγγελικής που αγωνίζεται να σταθεί όρθια απέναντι στην πληγή που της άνοιξαν εδώ και 4,5 χρόνια συμπεριφορές, στάσεις και νοοτροπίες που προέρχονται από μια τοξική πηγή που δηλητηριάζει την ανθρώπινη ύπαρξη, μια εστία μόλυνσης που παράλληλα αναπαράγει ένα ταξικό σύστημα, εχθρικό, πολεμικό, και επιθετικό για την κοινωνική συμβίωση και αλληλεγγύη.

Η Αγγελική Χατζηδημητρίου, όπως και όλα τα θύματα «εργατικών ατυχημάτων», οι απολυμένοι, οι άνεργοι, οι άστεγοι, οι μικροεπιχειρήσεις που κλείνουν, όλος ο κόσμος της μισθωτής σκλαβιάς και ωμής εκμετάλλευσης που σπρώχνεται μέσα στις ειδικές συνθήκες σφαγής και εξόντωσης από την «συνδιαχείρηση» Κράτους, τραπεζών και πολυεθνικών, να ξέρουν πως δεν είναι μόνοι τους. Πως η Αναρχική συντροφικότητα και η ηθική κανένα δεν θα αφήσει έξω από την αγκαλιά της συμπαράστασης της και της στήριξης της. Απροστάτευτους στην καταστολή στην τρομοκρατία, στην φτώχεια, στην εξαθλίωση και στην αδικία, που σπέρνει ο νόμος της Βαρβαρότητας στο όνομα της «Δημοκρατίας», του «Σοσιαλισμού», της «συναίνεσης» και της «ανάκαμψης της οικονομίας»!.

Μόνο μέσα και μαζί με τους άλλους, μαζί θα μπορέσουμε να περάσουμε σε εκείνη τη μέρα που θέλουμε και αγωνιζόμαστε να έρθει, να μην αργήσει.

Εκείνη την ημέρα, που τα βήματα και η φωνή της Αγγελικής, της κάθε Αγγελικής, από κάθε μεριά της γης, θα βρίσκονται στην αρχή αυτή της ατελείωτης πορείας.

Απαιτούμε, να αποδοθεί επιτέλους, δικαιοσύνη σε όσους έστειλαν την Αγγελική στην αναπηρική καρέκλα, σε όσους αναλογεί το όποιο ποσοστό ευθύνης για την βαριά βλάβη της υγείας της.

Απαιτούμε, και αυτό είναι παλαιότερη θέση μας για την υπόθεση, η ΔΕΗ που έχει εξοντώσει χρηματικά τους εργαζόμενους με τα ληστρικά, πανάκριβα και υπέρογκα τιμολόγια της, η ΔΕΗ που ακόμα και σε αυτές τις ώρες της οικονομικής κρίσης για τον λαό, δεν διστάζει να κατεβάσει τους διακόπτες και να κόβει το ρεύμα βυθίζοντας στο σκοτάδι χιλιάδες συμπολίτες μας, να σταματήσει να «κρύβεται» πίσω από έναν ιδιωτικό φύλακα (που φυσικά έχει τεράστια ευθύνη γιατί αν δεν έδειχνε αυτόν τον υπαλληλικό ζήλο με φανατισμό για τα συμφέροντα των αφεντικών του, η Αγγελική δεν θα βρισκόταν σήμερα στη δύσκολη αυτή κατάσταση, ούτε και αυτός κατηγορούμενος σε δίκη) και να πληρώσει όλα τα έξοδα για την νοσηλεία, θεραπεία και οριστική αποκατάσταση της υγείας της Αγγελικής.

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

10-12-2010  /  erozer2000@yahoo.gr

(Σε λογαριασμό οικονομικής αλληλεγγύης που είχαμε ανοίξει για την Αγγελική συγκεντρώθηκαν 1130 ευρώ που στάλθηκαν στον σύντροφο της δημοσιογράφο Θοδωρή Πυλιώτη)

erozer2000@yahoo.gr

(επισυνάπτονται στήν αρχή όλα τά στοιχεία τού τραπεζικού λογαριασμού πού έκλεισε, αφού συγκεντρώθηκαν 1130 ευρώ ως ελάχιστη συμβολή οικονομικής βοήθειας στήν οικογένεια τής Αγγελικής)

σχετικές παλαιότερες αναφορές στήν υπόθεση

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=542818

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=614714

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=625793

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=626465

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=668231

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=559146

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1016131

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=980753

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=813400

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=687918


Advertisements

8 Σχόλια to “Παπαδόπουλος Παναγιώτης (Κάϊν) : Κι όμως τά μάτια μου είναι ανοιχτά καί φωνάζουν (αλληλεγγύη στήν δημοσιογράφο Αγγελική Χατζηδημητρίου από τήν Χίο)”

 1. Αποδεικνίεται ότι το κράτος δεν μπορεί πια να παίαξει το ρόλο του.

 2. Είμαστε μαζί σου Αγγλεική γιατί κανείς ποτέ δεν ξέρει…

 3. olo logia eisai panagivtakh
  se mia poreia h se mia diamartyria den se xoyme dei pote

  8a trizoyn ta kokkala thw katerinas
  oyst pseytoanarxike…

  • Να σε ενημερώσω πως δεν είμαι ο Παναγιώτης, οπότε αν έχεις να του πείς κάτι, πάρε το email του που βρίσκεται κάτω από το κείμενο και γράφτου τις απόψεις σου.

  • παπαδόπουλος παναγιώτης Says:

   δηλαδή όσοι δέν κατεβαίνουν σέ πορείες κατά τό δικό σου «επαναστατόμετρο»… αληθινέ καί μεγάλε αναρχικέ παίρνουν απουσία καί τιμωρούνται από τήν «ολομέλεια» καί τήν «συνέλευση»?
   ‘ Οπως βλέπεις από τήν αλληλεγγύη στήν Αγγελική από τό 2006 πού συνέβη τό γεγονός δέν είμαι(μόνο) «όλο λόγια»…
   κάτι έκανα κι εγώ πέρα από τό νά φροντίζω γιά τό τομάρι μου καί τό κονάκι μου…..
   Από εκεί καί πέρα άν έχεις εσύ κάτι σημαντικότερο νά προτείνεις γιατί όχι νά τό συζητήσουμε καί όπως σού λέει κι ο Γιάννης ιδού τό μαίηλ μου καί άν θέλεις επικοινώνησε αφήνοντας όμως στήν άκρη τήν εμπάθεια πού διακρίνω στά λόγια σου….
   Τώρα πού δένει η αναφορά σου στά….κόκκαλα τής Κατερίνας(τής αείμνηστης φίλης μου Γώγου μάλλον θά εννοείς)μέ εμένα….έ άς μήν τό ξεσκίσουμε κι άλλο,άς τήν αφήσουμε ήσυχη εκεί πού αγναντεύει…δέν θά βγάλει,ούτε καί θέλει τίποτα από εμάς…..

   υγ/έχω πεί πολλές φορές πώς μετά τόν ξυλοδαρμό μου τότε στά Προπύλαια τόν Νοέμβρη τού 2003 από μερικούς αθλιοφασίστες πού καμώνονται μάταια τούς «αναρχικούς»,πώς έχω ένα θέμα νά συμβαδίσω (δέν γενικεύω καί δέν μιλάω γιά όλους φυσικά στόν «χώρο»)μέ άτομα μηδενιστές καί τραμπούκους,άτομα ξένα καί εχθρικά όσο αφορά
   τόν αναρχισμό….Γιά τά όσα έλεγα άλλωστε τά τελευταία χρόνια,σχετικά μέ τίς μιλιταριστικές επιλογές,τόν ατομικισμό καί τήν βιαιομανία αυτών τών ομάδων δικαιώθηκα στίς 5 Μάη…..ελπίζω νά θυμάσαι,νά μήν ξεχάσεις ποτέ καί γιά ότι άλλο θέλεις εδώ είμαι νά σού λύσω κάθε απορία…..»Νικολάκη»…..

   Παπαδόπουλος Παναγιώτης(Κάϊν)erozer2000@yahoo.gr

  • Περίμενα να απαντήσει ο Παναγιώτης, γιατί σίγουρα δεν έχει ανάγκη εμένα να τον υπερασπιστώ. Αφού απάντησε λοιπόν εκείνος, να σου πώ κι εγώ αυτά που δεν έγραψα πριν τρείς βδομάδες που άφησες το comment…

   Το αν ο Παναγιώτης, (αλλά και οποιοσδήποτε), δεν περνάει να βαρέσει κάρτα στην πορεία που είσαι εσύ, δεν σημαίνει τίποτα. Το αν κάποιος είναι πραγματικά «αναρχικός», ή «αγωνιστής» εν τέλει, το δείχνουν οι πράξεις του και ο τρόπος ζωής του και όχι το όποιο προσωπικό προκρούστειο αναρχόμετρο.
   Το να αναφέρεις στην κουβέντα την Κατερίνα Γώγου, είναι επίθεση κάτω από την ζώνη, στοχεύοντας μόνο να πληγώσεις και όχι να πείσεις γιά το δίκιο σου στην συζήτηση, και ως εκ τούτου αποτελεί ύπουλη και αηθή πράξη.

   Να χαίρεσαι τον «αναρχισμό» σου αφεντικό, γιά κάτι τέτοιους σαν κι εσένα κρατιέμαι μακριά…

   Εγώ δεν έχω να σου πώ τίποτα, γιατί αφού τα ξέρεις όλα τόσο καλά, δεν έχεις και λόγο να ακούσεις. Παναγιώτη, χαρά στο κουράγιο σου αδελφέ μου…

 4. παπαδόπουλος παναγιώτης Says:

  στήν ουσία τώρα,στό ζήτημα τής Αγγελικής, πληροφοριακά η δίκη αναβλήθηκε μετά τήν πρόταση τής δικαστικής έδρας στήν οποία συμφώνησαν όλα τά μέρη(συνήγοροι υπεράσπισης αλλά καί τών κατηγορουμένων),γιά τίς 24 Φλεβάρη.
  Αιτία η παραπομπή δύο ακόμη γιατρών στό κατηγορητήριο πού εφημέρευαν τήν μαύρη μέρα πού έφθασε στό νοσοκομείο η Αγγελική.
  Γιά τήν δίκη τότε θά αναφερθούμε φυσικά ξανά…..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: