Αθήνα 1938

Σας θυμίζει κάτι αυτό;

Ιστορία έχετε διαβάσει;

Αυτό σας λέει κάτι;

………

Αυτό μήπως;

Μας χωρίζουν όντως 70 χρόνια από τότε;  Έτσι νομίζετε;

16 Μαΐου, στις 2:00 μμ έχει αντιρατσιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το δημαρχείο Αθήνας. Δεν ξέρω ποιός την καλεί – νομίζω το ΑΝΤΑΡΣΥΑ – αλλά δεν έχει σημασία.

Όποιος είναι άνθρωπος, όποιος φοβάται γιά το μέλλον το δικό του και των παιδιών του, όποιος νομίζει πως η κατάσταση παρατράβηξε και πρέπει να αλλάξει, θα πρέπει να σκεφτεί πότε επιτέλους θα σταθεί όρθιος, μπροστά στον φασισμό.

Όποιος νομίζει πως θα πάνε οι άλλοι γι’ αυτόν, όποιος πιστεύει πως δεν τον αφορά, όποιος προτιμά να θυσιάσει την ελευθερία του γιά την ασφάλεια του, ας ξέρει πως δεν του αξίζει ούτε η ελευθερία, ούτε η ασφάλεια. Και πως ήδη έχασε και τα δύο.

Χρειάζεται ένας απλός, καθημερινός λόγος γιά να πάμε; Ας πάμε γιά να τιμήσουμε τη μνήμη του Μανώλη Καντάρη που χάθηκε άδικα και γιά το παιδί του που δεν  πρόλαβε να τον γνωρίσει, κόντρα στις ύαινες που μαζεύτηκαν γιά να τους καπηλευτούν. Ας πάμε για τον μπαγκλαντέζο που σφάχτηκε γιά να ικανοποιήσει τον κομπλεξισμό του κάθε φασίστα που λέει «καλά του έκαναν» και που παραμένει ανώνυμος, μιά και τα ΜΜΕ δεν ενδιαφέρθηκαν να μας πούν ούτε το όνομα του.

Χρειάζεται ένας ιστορικός λόγος; Ας πάμε γιατί η κάθε Νύχτα των Κρυστάλλων προμηνύει αναζωπύρωση των κρεματορίων. Ας πάμε γιατί το «Ποτέ ξανά» ξεχάστηκε. Ας πάμε τώρα, πρίν να έρθει η σειρά μας. Όλων.

Χρειάζεται ένας πολιτικός λόγος; Να πάμε γιατί είναι καιρός να δείξουμε πως είμαστε ότι ακριβώς δηλώνουμε… αναρχικοί, αριστεροί, επαναστάτες, ερωτευμένοι με τη ζωή και εχθροί του θανάτου.

Ξυπνήστε! Είναι ήδη αργά!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: