«Σύντροφοι» και «Συντρόφισσες»

…της συμφοράς, ταρτούφοι τις επανάστασης και καρκινώματα του αναρχισμού, η «Ανάληψη Ευθύνης για το Σάββατο 14/5/11» (http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1292367) είναι ένα κείμενο τόσο τυχοδιωκτικό, τόσο απροσάρμοστο και τόσο εκτός τόπου και χρόνου, που με βία κρατιέμαι γιά να μην ξεράσω διαβάζοντας το!

Η οργή μου μεταβάλλεται σε ντροπή όσο σκέφτομαι πως ο αναρχικός χώρος μπορεί να γεννήσει ανθρώπους σαν εσάς. Η ντροπή μου μεταβάλλεται σε αηδία όσο σκέφτομαι πως αν μιλήσω γιά την αναρχία, στο μυαλό όλων θα έρχεστε πρώτα εσείς και μετά όσοι πολεμούν για αυτή χωρίς να σκοτώσουν «κατά λάθος», χωρίς να προκαλέσουν «παράπλευρες απώλειες» στους συνανθρώπους γιά τους οποίους θα έπρεπε να πολεμούν. Και η αηδία ξαναγίνεται οργή όταν βλέπω πόσο απροκάλυπτα, ανεγκέφαλα, τυχοδιωκτικά δίνετε το σκοινί να κρεμάσουν το αναρχικό κίνημα, οι όποιοι εξουσιαστές.

Η πρώτη μου σκέψη ήταν πως αυτό που έγινε στα Εξάρχεια αποτελούσε προβοκάτσια. Πώς σε ένα τόσο μικρό δρόμο, που φυλάγεται από παντού, μπήκε μία ορδή «αντιεξουσιαστών», έριξε μολότωφ, έβαλε φωτιές και έφυγε ανενόχλητη; Και γιατί να γίνει ένα νέο «λάθος» και να καούν αθώοι άνθρωποι, λίγες μέρες μετά την επέτειο της Marfin, πού άλλο ένα «λάθος» έκαψε ξανά ανθρώπους; Γιατί την στιγμή που οι χρυσαυγήτες σφάζουν ανενόχλητοι, κάποιοι καίνε ανενόχλητοι; Δε μπορεί, «δικοί τους» είναι και αυτοί.

Μετά διάβασα το κείμενο σας στο indymedia.

Δεν θέλω να αναλύσω το κείμενο πρόταση την πρόταση, δεν θα καθίσω να υπογραμμίσω το πώς φάσκετε και αντιφάσκετε, το πόσο ανεύθυνοι αποδείξατε πως είστε τόσο στον σχεδιασμό της «επιχείρησης», στην διαχείρηση της και στην προσπάθεια αποφυγής της γενίκευσης του κινδύνου σε βάρος αθώων. Θα σταθώ μόνο στο ότι το κείμενο σας, που δεν λέει ΤΙΠΟΤΑ, είναι ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΟ.

Ποιός αναλαμβάνει την ευθύνη, καλόπαιδα; Ποιοί είστε; Ξέρετε και εσείς οι ίδιοι; Αμφιβάλλω.

Ωραίοι αναρχικοί! Πολιτικό στίγμα δεν έχετε, πολιτικό λόγο δεν αρθρώνετε, πολιτικές ευθύνες δεν παίρνετε, αλλά ζητάτε «κατανόηση, για τα κίνητρα αλλά και τα λάθη» σας…

Καλά, τα κίνητρα δεν μπορείτε να τα εξηγήσετε, ανεύθυνοι, άχρηστοι, επικίνδυνοι άνθρωποι…
Τα λάθη, ποιά είναι, ώ αναίσχυντα καρκινώματα στο κορμί του αναρχισμού; Αναφέρεστε στους ανθρώπους που κάψατε ώς «λάθη»; Πάλι «παράπλευρες απώλειες» σε βάρος αθώων, γιά να νιώσετε κάποιοι επαναστάτες και πολεμιστές; Γιατί μαγκίτες μου δεν πάτε στον Άγιο Παντελεήμονα να τα βάλετε με τους άλλους τραμπούκους και φονιάδες, της χρυσής αυγής, να «πολεμήσετε» και να «πέσετε ηρωικά μαχόμενοι» γιά την επανάσταση; Και πώς τολμάτε με τη λέξη «λάθος» να τραβάτε μιά μονοκοντυλιά πάνω στους ανθρώπους που κάψατε; Τί σας κάνει τελικά διαφορετικούς από τους χρυσαυγήτες που βλέπουν τους «μαύρους» σαν υπάνθρωπους; Όλοι σας τσουβαλιάζετε κάτω από ένα τίτλο ανθρώπινες ζωές!

Δεν συνεχίζω το βρίσιμο, όχι γιατί δεν έχω να πώ περισσότερα, όχι γιατί δεν αξίζετε να σας βρίσω τόσο σκαιά όσο φερθήκατε, αλλά γιατί και που το κάνω δεν θα καταλάβετε το γιατί.

Τελικά, προβοκάτσια ήταν και αυτό, καλά το σκέφτηκα αρχικά… και μάλιστα από τις χειρότερες, γιατί ήρθε μέσα από το αναρχικό χώρο. Γιά άλλη μία φορά, οι κατάπτυστοι, οι φονιάδες, οι ανεύθυνοι, οι μπάχαλοι στην συνείδηση του κόσμου, είναι οι αναρχικοί.

Άξιος ο μισθός σας, ξαδέρφια των χρυσαυγητών!

Εξαδάκτυλος

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~

Update :

Έχουν γράψει και άλλοι γιά το συγκεκριμμένο θέμα. Κάντε ένα κόπο και διαβάστε τους, τα λένε καλύτερα από εμένα…

εδώ, εδώ και στο παρακάτω κείμενο :

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΒΙΑΣ

Το Σαββάτο 14 Μαΐου, στις 12:00 το μεσημέρι, κάποιοι επιτέθηκαν στο ΑΤ Εξαρχείων που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τη Λαϊκή Αγορά της Καλλιδρομίου, στην οποία εκείνη την ώρα βρίσκονταν εκατοντάδες εργαζόμενοι και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής. Κατά τη διάρκεια της αποχώρησής τους, πυρπόλησαν στη γωνία Καλλιδρομίου και Χαριλάου Τρικούπη μια μοτοσικλέτα ασφαλιτών που λίγο αργότερα εξερράγη. Αποτέλεσμα αυτής της «εμπνευσμένης» ενέργειας ήταν ο τραυματισμός τριών ανθρώπων που εκείνη την ώρα εργάζονταν ή ψώνιζαν στη λαϊκή αγορά, με τον έναν απ’ αυτούς να νοσηλεύεται στην εντατική.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τις πράξεις όσων, όπως και σε αυτή την περίπτωση, έχουν επιδοθεί σε ένα γαϊτανάκι βίας στην περιοχή των Εξαρχείων, βίας που χάνει τα χαρακτηριστικά της κοινωνικής αντι-βίας και στρέφεται κατά της ίδιας της κοινωνίας. Τέτοιου είδους ενέργειες ενισχύουν τη γενικευμένη κατάσταση φόβου και τρόμου που επικρατεί, και δεν μπορούν παρά να λειτουργούν παραλυτικά για τις όποιες κοινωνικές αντιστάσεις και κινήσεις αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης.

Είναι προφανές ότι αυτή η κατάσταση γενικευμένου κοινωνικού κανιβαλισμού που καλλιεργείται εν μέσω κρίσης ενισχύει πάνω από όλα το ίδιο το κράτος. Του δίνει τη δυνατότητα να περάσει τον οδοστρωτήρα των αντικοινωνικών μέτρων, εντείνοντας την κρατική καταστολή. Την ίδια στιγμή, οι φασιστικές συμμορίες βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να εξαπολύσουν, με την ανοχή του κράτους, τα δολοφονικά ρατσιστικά τους πογκρόμ με θύματα δεκάδες μετανάστες, αλλά και τις επιθέσεις τους σε κοινωνικούς χώρους και καταλήψεις.

Αντί να οικοδομούμε μέρα με τη μέρα, μέσα από την κατάκτηση της εμπιστοσύνης, αντί-θεσμούς και δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, αυτοοργάνωσης και αντίστασης, βυθιζόμαστε σε μια κατάσταση γενικευμένου πολέμου όλων εναντίον όλων που ευνοεί αποκλειστικά και μόνο τον συντηρητισμό και την εξουσία. Δίνει άλλοθι στην πολιτική ελίτ, η οποία έχει απαξιωθεί πλήρως στη συνείδηση μεγάλων κομματιών της κοινωνίας, να ξαναβρεί ερείσματα για την εκ νέου νομιμοποίησή της που θα της επιτρέψει να επιβάλει την κοινωνική πτώχευση.

Δηλώνουμε απερίφραστα ότι παρόμοιες πρακτικές και λογικές τις θεωρούμε εξουσιαστικές, μιλιταριστικές και εν τέλει ολοκληρωτικές.

Απέναντι στην κρατική καταστολή, τα ρατσιστικά πογκρόμ, το αντικοινωνικό έγκλημα και την τυφλή βία, εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε μέσα από τις αντιστάσεις και τους αγώνες μας, μια κοινωνία της ισότητας, της αλληλεγγύης, της συμμετοχής και της αυτοοργάνωσης.

Αντιεξουσιαστική Κίνηση (Αθήνας)

Αυτόνομο Στέκι

Επιτροπή Πρωτοβουλίας Κατοίκων Εξαρχείων

Πρωτοβουλία για την Αυτοοργάνωση στην Εκπαίδευση

Σκόρος

Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στις  ΜΚΟ

 Σύντροφοι- Συντρόφισσες

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: