ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΠΑΜΕ (1984)

Αρχικά, το ξεσήκωσα από ‘δω : http://sportingsucks.blogspot.com/2012/06/1984.html

Βάζω και την επεξήγηση του Motorcycle Boy, ακριβώς όπως το ποστάρισε στο τέλος του κειμένου :

Το παραπάνω κείμενο υπήρχε σε αφίσα που κυκλοφόρησε το ’84. Το αναδημοσιεύω αν και ο Παναγιώτης ο Παπαδόπουλος (Κάιν) ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την κυκλοφορία της, έχει αποκηρύξει το περιεχόμενο της συγκεκριμένης αφίσας θεωρώντας ότι έβλαψε το αναρχικό κίνημα. Παρ΄όλα αυτά, το κείμενο της αφίσας παραμένει συγκλονιστικό, κατά την προσωπική μου άποψη.

Επειδή συμφωνώ ώς πρός την συγκλονιστικότητα του κειμένου, επειδή ποτέ δεν ξέρεις πού θα ξαναβρεθεί να το αντιγράψεις και να το κρατήσεις, επειδή με φέρνει πίσω σε μιά εποχή που είτε θέλω, είτε δε θέλω την θυμάμαι και τελικά γιά αρκετούς προσωπικούς λόγους, νά και το κείμενο :

________________________________________

ΕΜΕΙΣ, ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΟΙ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΚΦΡΑΣΤΗΣ, ΝΕΚΡΗΣ, ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : ΠΡΕΖΑΚΗΔΕΣ, ΦΡΗΚΣ, ΠΟΡΝΕΣ, ΡΑΔΙΟΠΕΙΡΑΤΕΣ, ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ, ΧΑΣΙΚΛΗΔΕΣ, ΠΑΝΚΣ, ΚΑΜΙΚΑΖΙ, ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ, ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΙ, ΛΙΠΟΤΑΚΤΕΣ, ΤΡΑΒΕΣΤΙ, ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ, ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ, ΛΕΣΒΙΕΣ, ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ, ΛΟΥΜΠΕΝ, ΑΝΕΡΓΟΙ, ΑΣΤΕΓΟΙ, ΛΑΪΚΟΙ.

ΕΝΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥΣ, ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΦΟΡΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΕΧΘΡΑ, ΕΝΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΩΣ ΕΔΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ, ΜΙΖΕΡΙΑ, ΑΠΟΓΝΩΣΗ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ, ΕΝΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΞΗ, ΣΤΟΝ ΦΟΝΟ, ΣΤΑ ΧΑΠΙΑ, ΣΤΙΣ ΚΛΟΠΕΣ, ΣΤΗΝ ΠΡΕΖΑ, ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΞΙΑ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ, ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ, ΣΤΟ ΑΛΚΟΟΛ, ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ, ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ, ΣΤΑ ΑΝΑΜΟΡΦΩΤΗΡΙΑ, ΣΤΗΝ ΤΡΕΛΛΑ, ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ, ΣΤΙΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ, ΣΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΩΝ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΩΝ», ΣΤΗΝ ΑΠΟΞΕΝΩΣΗ, ΣΤΑ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΑ.ΕΜΕΙΣ, ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΕ, ΔΕΝ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕ, ΔΕΝ ΓΕΛΑΣΕ, ΔΕΝ ΧΑΡΗΚΕ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΕ ΗΤΑΝ ΠΝΙΓΜΕΝΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΜΕΝΗ ΣΤΑ ΧΑΣΑΠΙΚΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ, ΧΩΣΑΜΕ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΧΩΜΑ ΚΑΙ ΝΤΥΘΗΚΑΜΕ ΣΤΑ ΑΙΜΑΤΑ. ΑΙΜΑ ΞΕΠΗΔΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΑΣΧΗΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΦΘΟΝΙΑ. ΚΛΕΙΣΤΗΚΑΜΕ ΣΤΑ ΓΚΕΤΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΟΥΜΕ, ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ, ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΤΟΑΜΥΝΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΜΕ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΜΑΣ ΧΤΥΠΗΣΑΝΕ. ΕΞΑΚΡΙΒΩΣΕΙΣ, Μ.Α.Τ., ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ, ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΑΤΟΜΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΩΝ, ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΙ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ, ΔΙΩΞΕΙΣ, ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ.ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ, ΑΥΤΑ ΠΟΥ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΑΣ, ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΣΤΗΣΕΙ «ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ» ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ, ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ «ΗΘΙΚΗΣ», ΤΗΣ «ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ» ΚΑΙ ΤΗΣ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΩΝ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ, ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ, ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΗΡΑΜΕ ΜΙΑ ΕΚΜΟΝΤΕΡΝΙΣΜΕΝΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΠΟΥ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ, ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ, ΟΙ ΠΑΙΔΟΝΟΜΟΙ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΜΟΙΡΑΖΑΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΩΛΗΝΑ ΤΟΥ ΓΚΑΖΙΟΥ ΤΙΣ «ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ»ΚΑΙ ΤΗΝ «ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ» ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΚΑΘΕ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΜΕΤΕΤΡΕΠΕ ΣΕ ΦΥΤΑ, ΥΠΗΡΕΤΕΣ, ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ, ΕΥΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΖΕΡΟΥΣ ΣΚΛΑΒΟΥΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΣΑΝ «ΔΩΡΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΜΟΡΦΑ ΞΕΝΑ, ΣΙΧΑΜΕΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΑΜΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΤΑΞΕΙ ΝΑ ΚΑΡΦΩΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΡΜΑΤΟΠΛΕΓΜΑ. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ, ΜΕΛΛΟΘΑΝΑΤΟΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΣΤΗ ΒΡΩΜΙΑ, ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΑΣΠΗ ΠΟΥ ΑΦΟΜΟΙΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΕ 24 ΩΡΕΣ. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΣΑΣ, ΔΕΝ ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΜΑΣ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΦΟΒΗΘΗΚΑΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΣΑΣ, ΤΑ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΣΑΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ, ΤΙΣ ΚΛΟΥΒΕΣ ΣΑΣ, ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΑΣ, ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΣΑΣ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΞΙΕΣ ΜΕΡΙΕΣ ΜΑΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΚΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΟΥΣΙΕΣ, ΠΟΛΥΤΕΛΕΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΚΑΙ ΔΡΟΜΩΝ, ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΖΗΤΑΜΕ. ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΝΟΜΗΣ ΤΑΞΗΣ, ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ, ΤΑΡΙΧΕΥΜΕΝΟΙ , ΣΚΥΜΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΝΤΑΦΙΑΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ ΚΑΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΜΑΘΕΤΕ ΠΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟ ΣΤΟΝ ΗΔΗ ΑΠΟΣΑΘΡΩΜΕΝΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΑΣ. ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΜΕ, ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΑΣ, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ» ΣΑΣ. Η ΒΙΑ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ ΦΕΡΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΒΙΑ, ΤΗΝ ΕΞΕΡΓΕΣΗ, ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ.

ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΙΑ ΜΠΟΧΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΥΧΙΑ, ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΑΠΙΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ. ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΕΝΑΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΠΟΥ ΣΠΑΡΤΑΡΑΕΙ, ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΡΑΥΓΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ, ΕΝΑΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΞΕΨΥΧΑΕΙ ΣΤΙΣ ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ, ΣΤΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ, ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ, ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΑΠΑΘΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΛΕΨΑΝΕ, ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ. ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ. ΣΤΗ ΖΩΗ Ή ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ, ΟΛΑ Ή ΤΙΠΟΤΑ. ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΕΜΤΖΗ, ΤΗΝ ΡΟΖΕΝΤΑΛ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ, ΛΗΣΤΕΣ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΣΟΥΒΑΛΑΚΗΔΕΣ, ΤΟΝ ΒΕΝΑΡΔΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΛΕΤΗ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΔΙΑΔΕΣ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΜΥΡΙΖΕΙ ΤΟΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΠΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ. ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ…

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΠΑΜΕ.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΥΤΟΝΟΜΩΝ.

Advertisements

2 Σχόλια to “ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΠΑΜΕ (1984)”

 1. Παπαδόπουλος Παναγιώτης(Κάϊν) Says:

  με μιά άλλη ματιά χρόνια μετά και επειδή το «σπάσιμο» είναι μιά ανοησία (κι αν θέλετε η γελιοποίηση και ο ευτελισμός τής αντιβίας)πού δέν μπορεί να αποκτήσει θεωρία και υπόσταση μέσα στήν αντιεξουσία και στούς αγώνες της,

  τήν αφίσσα αυτή εγώ πλέον δέν τήν υπερασπίζομαι ως νόημα καί μήνυμα ,επειδή τήν θεωρώ ως ένα μεγάλο μου λάθος (απ τά λίγα ή πολλά πού έκανα) πού έβλαψε όντως τίς ιδέες μου και γενικότερα τον αναρχικό λόγο και χώρο τής εποχής εκείνης……

  όπως αναγράφεται σωστά παραπάνω, η αφίσσα όντως τότε ήταν μιά κραυγή (καί όπως κάθε κραυγή έχει μέσα της και τήν γνησιότητα αλλά και τήν υπερβολή )γιά τήν ελληνική κοινωνική πραγματικότητα πού είχε αρχίσει από τότε νά αποκτά τό «δικό της» λούμπεν-περιθώριο.
  Καί σωστά πάλι κάποιος άλλος συνομιλητής αναφέρει πώς τό τότε σε σχέση με τήν βαρβαρότητα καί τόν φασισμό τού σήμερα, είναι «παράδεισος».
  Μόνο πού θα προσθέσω πώς οι πύλες αυτού τού «παραδείσου»,τότε κάπου στά βάθη τής δεκαετίας τού 80,άνοιξαν τόν δρόμο στήν σημερινή κόλαση όπου η απαξίωση γιά τήν ανθρώπινη ζωή κυριαρχεί και βασιλεύει….
  Τό πρώτο μεγάλο λάθος στήν αφίσσα είναι πώς στήν οργή καί στήν βία τών λέξεων απέναντι στήν συστημική κανονικότητα τής εποχής,
  παρασύρθηκε και ο αναρχισμός τοποθετώντας τον άστοχα και απερίσκεπτα με το «εμείς» ,στό περιθώριο.
  Παρά τίς αντίθετες προθέσεις η αυθόρμητη και απρόσεκτη σύνταξη τού κειμένου καταφέρνει να «διαβασθεί» ως ποινικοποίηση και ταύτιση τής αντιεξουσίας ως μέρος τής συνολικής στάσης και συμπεριφοράς τού περιθωρίου .
  Η αφίσσα απέτυχε να καταδείξει τήν αναρχική έκφραση και προοπτική πού στοχεύει στήν άρνηση τού λούμπεν και παθητικού ρόλου ως «θύμα» στήν κοινωνία,στήν μέ απλά λόγια σταδιακή μεταμόρφωση τού εξαθλιωμένου σέ πολιτικό υποκείμενο πού διεκδικεί και αγωνίζεται γιά τά αυτονόητα τής κατάκτησης μιάς ελεύθερης ζωής από κάθε είδους εξαρτήσεις και γκεττοποιήσεις.
  Τό νά γιατί «τά σπάμε» επίσης ήταν μιά ακόμη απόδειξη μιάς αφίσσας σέ λάθος δρόμο πού βέβαια έδινε χαρά στήν εξουσία αλλά ο αναρχισμός είχε αποκτήσει μιά ακόμη μαύρη κηλίδα κι αυτήν δυστυχώς καί από τά δικά μου χέρια ως ένας απ τούς βασικούς συντάκτες τού εν λόγω κειμένου.
  Οπως λέει ο λαός,τά μάτια μας τα βγάζουμε πολλές φορές μόνοι μας…..
  Με τά σοφά χρόνια πού ήρθαν έχω αποκηρύξει oριστικά, αμετάκλητα και αμετανόητα τήν αφίσσα.Καί δέν ήταν η μόνη……

  Παπαδόπουλος Παναγιώτης(Κάϊν)
  μεμονωμένο άτομο απ το αναρχικό κίνημα
  erozer2000@yahoo.gr

  υγ/φυσικά δέν απαγορεύεται σε κανέναν για «ιστορικούς λόγους» να τήν προβάλλει όπου θέλει.Μόνο να γράφει κι αυτό τό σύντομο σχόλιο άρνησης και αποκήρυξης ενός απ΄τούς συντάκτες της

  • εξαδάκτυλος Says:

   Το θάρρος να μπορεί κανείς όχι μόνο να δεί πως έχει κάνει λάθος, αλλά και να αποδέχεται κάτι τέτοιο και να το αποκηρύττει, είναι τόσο σπάνιο που – εγώ προσωπικά – δεν μπορώ παρά να υποκλιθώ στο ήθος και την εντιμότητα αυτού που το κάνει.
   Προφανώς και το σχόλιο της άρνησης και αποκήρυξης σου θα βρέθει κάτω από το κείμενο, Παναγιώτη.

   Το κείμενο μίλησε στο θυμικό μου τότε, και μου ξαναθύμισε τώρα αυτό που με είχε συγκλονίσει τότε – αυτοί είναι οι «προσωπικοί λόγοι» που ανέφερα παραπάνω.

   Λάθη; Πολλά. Εντιμότητα να τα παραδεχτούμε; Μόνο από εσένα.

   Σ’ ευχαριστώ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: