Παπαδόπουλος Παναγιώτης (Κάϊν) – ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ, 17 χρονών νεκρός σε καταδίωξη από αστυνομικούς, στο Λεοντάρι Βοιωτίας….

Τό περίστροφο «ξαναμίλησε»,λένε ξανά πως «εκπυρσοκρότησε»,μην τους πιστέψεις!

ΣΤΑΜΑΤΑ κΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΩΡΑ!ΜΗΝ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΜΕ ΑΝΟΗΤΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ,ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΨΕΜΜΑ ΚΑΙ Η ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

ΚΑΙ ΝΑ ΤΙ ΔΙΟΙΚΕΙΣ ΕΚΕΙ ΥΠΟΥΡΓΕ ΜΟΥ ! ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ,ΚΑΝΙΒΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ,ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝΟΝΕΣ,»ΠΛΑΙΣΙΑ» ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ ΚΑΝΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΩΝ ΤΟΥΣ,ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ «ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ» ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ(τι πιό «εύκολο»,χωρίς ιδιαίτερο «κόπο»….)ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΝ!?

«Ο Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι «είχαμε ένα τραγικό περιστατικό της απώλειας ενός νέου ανθρώπου, στις συνθήκες που έγινε. Από την πρώτη στιγμή το περιστατικό βρίσκεται υπό έρευνα. Υπήρξε μία καταδίωξη όπου οι επιβαίνοντες δεν σταμάτησαν όχι μία αλλά αρκετές περισσότερες φορές. Όταν το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε, υπήρξε το περιστατικό που είχε αυτή την τραγική κατάληξη».

Ο Γιάννης Οικονόμου αφού ανέφερε ότι «η Ελληνική Αστυνομία οφείλει να λειτουργεί μέσα στα πλαίσια που ορίζει το Σύνταγμα, οι νόμοι, οι κανόνες εμπλοκής», συμπλήρωσε:

«Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι όταν έχουμε συνθήκες παραβατικότητας και απείθειας, πολλαπλασιάζονται δυστυχώς οι πιθανότητες να έχεις περιστατικά με τραγική κατάληξη. Αυτό είναι κάτι που πρέπει όλοι να το λαμβάνουμε υπόψιν μας. Η αστυνομία οφείλει να λειτουργεί πάντοτε σταθμίζοντας τα περιστατικά, την εκπαίδευση, με βάση αυτά που ορίζουν οι κανόνες εμπλοκής. Δεν θέλω να προδικάσω κάτι, η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη».

Μα εκεί ακριβώς δοκιμάζεται η αυτοσυγκράτηση ,η συγκρότηση του αστυνομικού, η δημοκρατική εκπαίδευσή τής ΕΛΑΣ υπουργέ «μου» ,στο να εξαντλεί κάθε νόμιμο μέσο ,να μένει ψύχραιμος και μακριά το χέρι του από το περίστροφο,να μην δώσει ούτε βήμα στον «υπερβάλλοντα ζήλο» που πολλές φορές κινεί το μίσος για τον διωκόμενο ,ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ όταν ο αστυνομικός έχει να κάνει με ανήλικους και άοπλους ,όταν καλείται να διαχειρισθεί περιστατικά «ήπιας» παραβατικότητας,περιστατικά που δεν αντιμετωπίζονται με «πάθος»,ρατσισμό και εκδικητικότητα….

Η μια τραγωδία αντίγραφο της άλλης ,μια δολοφονία που ακολουθεί την προηγούμενη και μια αστυνομική ΜΑΚΑΒΡΙΑ «συνήθεια» βαθιά απ το παρελθόν,να υπόσχεται την επόμενη κηδεία για το νεκροταφείο και την επόμενη οικογένεια να θρηνεί μια ακόμη απουσία,ένα ακόμη ματωμένο αναπάντητο «Γιατί»?….

Η κυβέρνηση δια της επαναλήψεως «θα συληπηθεί «,η αστυνομία θα πλένει -εξαφανίζει γρήγορα-γρήγορα τα στοιχεία στον τόπο του φονικού αλλά στην ανθρώπινη συνείδηση και ενσυναίσθηση ποτέ δεν θα «ξεπλένεται»,το θύμα μπορεί από το Κρατικό θράσος και τον κυνισμό με τον καιρό να μετατρέπεται σε θύτη και υπεύθυνο(πολύ περισσότερο άν είναι τσιγγάνος ,αναρχικός ,χρήστης ,περιθωριακός και «διαφορετικός»…), ο θερμόαιμος «σερίφης» της «μπατσικής σχολής» (κι όλοι «οι μπάτσοι δεν είναι μπάτσοι» όπως λέει κι ο Θοδωρής Ηλιόπουλος,να βάλω εδώ μιά άνω τελεία απέναντι στην γενίκευση και την συλλογική ευθύνη)ανομίας θα απαλλαχθεί πανηγυρικά στα δικαστήρια και ως «ήρωες» θα τους υποδεχθούν μερικοί (κατ΄εικόνα και ομοίωση δυστυχώς….) ίδιοι μ΄αυτούς συνάδελφοί τους στις αντιλήψεις και πρακτικές «περί αισθήματος δικαίου» και αυτοί που θα κλείσουν τους δρόμους οργισμένοι για μιά ακόμη «εκπυρσοκρότηση» θα βρούν απέναντί τους αύρες,διμοιρίες και δακρυγόνα και δεν είναι απίθανο κάποιος πάλι να σωριασθεί κάτω «τυχαία» από ξυλοδαρμό ή από σφαίρα…..σύμφωνα πάντα με την «επιχειρηματολογία» του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κΟικονόμου…..

Μήν «λυπάσαι» τόσο πολύ κΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ,αντί για δάκρυα τρέχουν απ τα χέρια των οργάνων σας αίμα και της «στολής» το γαλάζιο βάφτηκε Μαύρο….

΄Αλλη μια φορά και «διαβολικά» συνέβη τούτο το τελευταίο και ντροπιαστικό…..Νοέμβρη!…..

Σχολιάστε